Cart

5 трика за осветяване на тъмния апартамент

5 трика за осветяване на тъмния апартамент

Високите дървета, които растат до прозореца ви или северното изложение на апартамента, могат да засегнат малкото количество светлина, влизащо във вътрешността. Преобладаващият здрач, разбира се, може да бъде климатичен, но в дългосрочен план става разрушителен. Въпреки това, има няколко трика, които да ви помогнат да облекчите тъмния си апартамент.

1. Заложете върху ... яркостта

Цветовете на стените и таваните могат да повлияят оптически на възприемането на интериора. Най-простото решение е боядисването им в бяло. Бялото е чудесен фон за допълнения в ярки нюанси - така ще имате много място за аранжиране. Добър избор ще бъде жълт, който ще озарява интериора и ще му придаде блясък. Помислете дали във вашия апартамент има елементи, които можете да пребоядисате, като например дограма, подпрозоречни первази, стари ламперии ... и дори плочки, за които вече са създадени специални бои.

2.Използвайте магията на огледалата

 Окачете огледалото пред прозореца и вижте как пред очите ви се случва магия! Да, това е приказно :) Изберете голямо огледало с еднаква повърхност и лека рамка. Не забравяйте за огледалото, което покрива цялата фигура в залата или гардероба.


3.Добавете малко светлина към интериора

 Струва си да изберете леки мебели с тънък дизайн за тъмни интериори. Блестящо решение е мебелите, завършени до висок блясък, като кухненски фронтове. Можете да ги допълвате със стъклено или прозрачно оборудване, като масичка за кафе. В магазина на bimago можете дори да намерите картини върху акрилно стъкло, които са леки, лъскави и лесни за поддържане. Светлината определено ще има къде да скача и да блуждае!

4.Осветете тъмнината със светлина

 Доброто осветление е ключът. В отсъствието на естествения свят е необходимо да му помогнем с неговата изкуствена версия. Уверете се, че светлината е бяла - тя е по-малко мътна от жълтата, но ще освежи стаята по-добре. В допълнение към горната светлина, планирайте мястото на осветлението - лампите, което е особено важно в местата, където ядем или четем. Оригиналното решение може да бъде ... камина, която също така дава светлина в допълнение към топлината!