Cart

Декоративни паравани – кога, къде и как да ги използвате?

Декоративни паравани – кога, къде и как да ги използвате?

Много собственици на градски жилища са изпитали неудобството от тясното пространство, необходимостта от усамотен кът или нуждата от параван, зад който да намерят уединение. Тук на помощ се явяват съвременните модели декоративни паравани.

Защо, кога и как да прилагаме параван

Декоративните параваните са отличен начин да решите няколко проблема накуп. Техните настоящи собственици вече са оценили предимствата от приложението им, както в затворените територии на малките апартаменти, така и употребата им на веранди, беседки и тераси. Параваните са вид зониране или разделяне на едно помещение на две зони. Те са лесни за преместване от една част на стаята в друга, както и за временно използване и прибиране (последното при нужда от разширяване на пространството).

Можете да закупите декоративни паравани за стая в апартамент, веранда или тераса за селска къща, за градски ресторант или кафене: външните конструкции са чудесен начин да трансформирате всяка зона за отдих, правейки я по-удобна, уединена и стилно украсена.

Голямо предимство на текстилните параваните е разнообразието в декорации. За всеки вкус, жанр и стил могат да се намерят най-различни модели, декорации паравани.

Наред с това измежду вариантите може да избирате това, дали такива да са от 3 или от 5 части. Подборът се прави, главно от необходимостта на затваряне, изолиране на дадения терен.

Декоративни паравани за повече комфорт

С декоративните паравани от текстил си създавате повече комфорт и може да се отпуснете на верандата по всяко време. Самите паравани служат и като сенници. Те спокойно могат да разделят едната половина на помещението, като ограничат нахлуването на пряка слънчева светлина във вътрешността. Те ще ви помогнат да създадете благоприятна обстановка, независимо, от коя част на паравана оставате.

Параванът може да се състои от отделни панели, които могат да бъдт о 3 или 5 части. 

Декоративни паравани от текстил – още полезни характеристики:

Надеждно предпазва и разделя пространството от течения, пряка слънчева светлина и дори уличен прах;

Създава бариера, пред силната слънчева светлина;

Действа в помощ за запазване на поверителността на личния живот;

Предотвратява и ограничава нежеланите погледи от случайни минувачи в дома (когато е поставен в близост до прозорец).


Къде да използвате?

Декоративните паравани могат да се използват не само на веранда, в жилищните територии, но и в офиси, търговски обекти, ателиета, салони и пр. С тяхна помощ може лесно да оборудвате аранжирате дори производствени, търговски и складови обекти.

За да направите терасовото пространство по-комфортно, уютно и функционално, отново може да декорирате с параван. Тези атрибути ще са, както практична, така и декоративна функция и имат следните свойства:

Почиствате лесно;

С такива текстилните паравани всяка структура изглежда спретнато и модерно.

Параваните са изработени от непрозрачна материя, която ще създаде лично пространство за релакс, както и ще скрие неестетичните елементи на конструкцията.

Как и къде да купя параван от текстил ?

Можете да закупите декоративен паравани с всякакъв вид декорация, десен, стил. При нас elliz-bg.com предлагаме множество варианти за по-лесно съчетаване в дизайна. Винаги може да направите консултация със специалистите ни или да поръчате, избрания модел, съобразно вашите предпочитания и нужди!