Cart

Есенно обновяване на дома - 8 идеи за интериорен декор

Есенно обновяване на дома - 8 идеи за интериорен декор

Ярките листа, плодове, жълъди, тикви и дори клони са вашите верни помощници в подготовката на интериора за есента. Днес ще ви разкажем как и с какво може да украсите къщата през септември.


Есенно обновяване на дома

През есента все повече искаме топлина и уют и мечтаем за вечери със семейството и приятна за окото атмосфера.

Как да създадете такъв уют у дома?

Тук https://elliz-bg.com/ сме ви посочили 8 различни начина, а фантазията ще ви помогне да измислите още един милион собствени:

1. Когато есента е на прага: 

Изплетете венец от сухи клони, листа, китки сухи клонки и го закачете на входната врата. Съберете есенна реколта от тикви, тиквички и шишарки в плетени кошници, украсете със сено и зеленина и поставете до вратата. Създайте есенно настроение не само на себе си, но и за съседи и минувачи.

2. Декор за апетит

Направете букет от житни класове или аранжировка от листа и сухи цветя и поставете в центъра на масата. Добавете свещници, шишарки, жълъди. Не забравяйте узрелите плодове в панерите, особено ябълките!

Ако се фокусирате върху даровете на природата, не е нужно да добавяте ярък текстил към дизайна на масата. Може да използвате традиционни бели покривки и салфетки.

Има много красиви фототапети за кухни подходящи за аранжиране на цялостния интериор в помещението.

3. Нови сервизи

Ако планирате да актуализирате трапезата си по повод есенното настроение, изберете авторска керамика или фаянс. Те се съчетават добре с есенния декор.

4. Есенни листа през и на прозореца

Изсушени листа от хербарии могат да бъдат залепени върху прозорците. С тях може да направите фини завеси, тип въжени. И ако вашият интериор има стъклени прегради или плотове, тогава тази техника е идеална за тях. Съчетайте това и с правилно подбрани тапети.

5. По-топло от просто сън

Ако имате камина, то може да направите гирлянди от зеленина и клони, за да я украсите. Закачете ги по камината по начина, по който обикновено окачвате лампичките за коледното дърво. Самият рафт може да бъде украсен с узрели ябълки, декоративни тикви, свещи. Винаги може да аранжирате това с уникалния чар и магнетизъм на стилни паравани.  

6. Повече ярка светлина

Не забравяйте да украсите полилея, особено ако той е фокусната точка на вашия хол. Украсете го с маниста от офика и гирлянди от листа: това ще му придаде специален есенен чар. Добавете картини и декорации за още по-магнетично излъчване.

7. Текстил за комфорт

Плетени одеяла, ярки възглавници и кувертюри в есенни нюанси не само ще ви развеселят, но и ще ви топлят, когато започне да става по студено. Комбинирайте традиционните есенни цветове с пастели: твърде много ярки цветове ще претоварят интериора. Направете индивидуална поръчка на https://elliz-bg.com/ 

8. Направи си сам арт

Ако намерите вдъхновение, опитайте да създадете есенен панел или картина със собствените си ръце. За да направите това, просто трябва да поставите предварително изсушени листа върху хартия или дърво, да покриете със стъкло или лепило. Може да използвате и готови стикери за улеснение. Накрая, готовото творение може да се окачи на стената или да се постави на конзолата.